CHRYSTL RIJKEBOERSneak preview ‘Hertenkamp’.

'Hertenkamp' will be my installation at Parksessies. This is the beginning.
New work in progress.

This work will become a little girl on a sledge wearing a huge hairy cape. Her face will start to change into a wolf. I'm knitting the cape and the face will be in the kiln next week.
Sketches for new work.
Dutch Wall carpet, version 2013

I re-newed the Dutch Carpet so it can hang on the wall.
Kunstzappen 2013


Van 28 februari t/m 31 maart in het Kunstenlab in Deventer. Het project Kunstzappen 2013, ‘Gouden draden in tapijt’ is een samenwerking met Deventer Musea en Leeuwenkuil Kunstencentrum
.
Van 28 februari t/m 31 maart in de kleine zaal

 in het Kunstenlab is in het kader van het project kunstzappen een tentoonstelling te zien met kunstwerken van verschillende kunstenaars. Een tentoonstelling met kunstwerken die letterlijk verwijzen naar tapijt, maar ook kunstwerken waarin patronen of ritmes een rol spelen of kunstwerken waarin tapijt het materiaal is waarmee de kunstenaar heeft gewerkt. 
Een aantal werken wordt speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. De diversiteit van de kunstwerken daagt de leerlingen uit om te kijken, de werken te vergelijken en hun mening te formuleren. 

Deelnemende kunstenaars; 
Anne van der Pals, 
Barbara Polderman, 
Daniëlle van Strien, Jeroen Vinken, 
Ronald de Ceuster, 
We make carpets, 
Barbara Broekman, 
Caroline de Bruijn, 
Erica Scheper
, Hester Blankesteyn, 
Anke Land, 
Chrystl Rijkeboer en 
Hinke Schreuders
Working on Dutch Carped.


I'm re-doing the Dutch Carped, so it can hang on the wall as well. Also knitting new windmills for on top.
Little Red Ridinghood at Moreno’s.


The 'Art of Hair' comes together.
Moreno's studio is my 'hair-supplier' since 1998. They always save all the hair clean and separated for me. Two different kinds of hair-art is coming together.
‘De Visafslag’


Show: Februari 16 - March 2
Art auction Sunday March 3.

This is the work I put in for auction.
'Home sweet Home No.88'

Men-scape No.15


I just finished Men-scape No.15
While it’s still freezing….


While it's still freezing at the studio, I'm working at the diner-table making small works for my magpieshop.nl.
WG KUNST KERST SALE


€ 100 Verkooptentoonstelling.
In het weekend van 22 en 23 december 2012 van 12.00 – 18.00 zijn de kunstwerken te zien en te koop bij WG Kunst, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 Amsterdam (Wilhelmina Gasthuisterrein).

Uitgangspunt is dat mensen het spannend vinden om voor héél weinig geld iets heel moois te kopen. Honderd euro is voor een kunstwerk nauwelijks een reële prijs, maar tegelijkertijd voor veel mensen een heel bedrag. Van oudsher zijn veel kostbare kunstwerken voor een klein bedrag aangeschaft, omdat men bij de (ver)koop geen idee had van de werkelijke waarde van het kunstwerk. Iemand kocht het gewoon omdat hij of zij het mooi vond. De wereldberoemde ets van Rembrandt (Christus geneest de zieken) werd destijds voor 100 gulden verkocht, voor die tijd overigens een flink bedrag. Deze bijzondere prent heeft de bijnaam “100 gulden prent” gekregen.
In deze traditie geeft WG Kunst kunstliefhebbers – na het overweldigende succes van de Kerst Sale van de afgelopen 3 jaar – opnieuw de gelegenheid om voor het geringe bedrag van 100 euro een kunstwerk aan te schaffen. Alle deelnemende kunstenaars hebben voor deze gelegenheid iets bijzonders uit hun atelier gehaald of speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. Tekeningen, schilderijen, grafiek, beeldhouwwerk, keramiek, glaskunst en nog veel meer. Veel kunstenaars van het WG terrein en binnen stadsdeel west doen mee.
Het evenement wordt juist nu gehouden, omdat door de voortdurende kredietcrisis veel mensen weinig geld te besteden hebben en tegelijkertijd de Kerstperiode uitnodigt om iets bijzonders te kopen.
In het weekend van 22 en 23 december 2012 van 12.00 – 18.00 zijn de kunstwerken te zien en te koop bij WG Kunst, Marius van Bouwdijk Bastiaansestraat 28 Amsterdam (Wilhelmina Gasthuisterrein). Kopers kunnen hun werk na betaling meteen meenemen. Op de vrijgekomen plek wordt direct een ander kunstwerk geplaatst. Zo is sprake van een telkens wisselende tentoonstelling. Neem deel aan dit unieke evenement, kom dus op tijd kijken en benut de mogelijkheid om uzelf of iemand anders blij te maken met een uniek kunstwerk.


‘Kerst met Ballen’


Pop-up Art- & Designshop.
December 1-2-8-9 &13.

Kerst kunst- en designshop

Shoppen voor de origineelste Sinterklaas en Kerstcadeaus. Haarlemse kunstenaars & ontwerpers hebben speciaal voor deze gelegenheid één of meerdere kerst gerelateerde werken of producten gemaakt. Kom kijken …… en kopen!

zaterdag 1 en zondag 2 december, 11-18 uur.
zaterdag 8 december, 11-18 uur.

zondag 9 december, 11-21 uur.
donderdag 13 december, 17-22 uur.

Tijdens de eerste twee weekenden van december organiseert Horizonverticaal een pop-up shop aan de Houtmarkt (naast de voormalige Fietsenfabriek), waar geshopt kan worden voor Sinterklaas en Kerstcadeaus. Zij vroegen Haarlemse kunstenaars en ontwerpers om speciaal voor deze gelegenheid één of meerdere kerst-gerelateerde werken of producten aan te bieden. De cadeaus zullen allen onder de 100 euro zijn en zo is er voor iedereen iets leuks te vinden!


Natuurlijk doe ik ook mee met mijn sieraden van http://www.magpieshop.nl!

The ‘Big Moon’ almost finished.


Men-scape No.15Today in the shops ‘Textiel leeft’.


See my work at page 45.Making new works for the Magpieshop.nl

Exhibition ‘Kunstlijn’ at the Choc Studio in Haarlem.

image

November 2-5
image
image
image
imageMagpieshop.nl is online.

image

Today I started my webshop www.magpieshop.nl
Check It out!

imageI’m finishing a lot of ‘old’ works that were lying around and watching me daily.

image

imageJust finished the little ‘Great tit’ with necklace for the Vishal exhibition.

image

Kunstlijn exhibition in 'de Vishal' on the Big Market in Haarlem, from October 27th. until November 5th.
imageComing soon magpieshop.nl

image

I'm working hard on my web shop magpieshop.nl at the moment. Hope to start during the Kunstlijn-weekend of November 2-4. The first items are made, the logo is there, now the web shop....

In the Magpieshop.nl you find affordable artworks made by visual artist Chrystl Rijkeboer. All the works are based on bigger autonomous art-projects she creates. The works are multiples, but all, piece by piece, handmade by the artist herself.
All items are originals!


image


Previous Page  |  7 8 9 10 11  |  Next Page     page 9 of 22 pages